STIJL IN DENKSTIJLEN IN BEDRIJF
Door waarneming van denkstijlen beter functioneren in 2 dagdelen In-Company

STIJL IN DENKSTIJLEN IN BEDRIJF
Cursus in 2 dagdelen
Albert Einstein: “Even observing the system will change it”
Deze cursus geeft inzicht in de stellingname dat denken, voelen en doen in sterke mate met elkaar samenhangen. Hoe men denkt bepaalt wat men opvalt en wat men ontgaat. De manier van iemands denken vormt een denkstijl (metaprogramma) en bepaalt hoe iemand zich voelt en hoe deze daarnaar handelt. Dat geldt voor individuen, maar ook voor teams, organisaties en bedrijven. Middels deze cursus leren de deelnemers om de denkstijlen van collega’s, cliënten én van zichzelf in het dagelijks contact te kunnen ontdekken, zodat daarop -voor het bereiken van een betere samenwerking en resultaten- kan worden afgestemd.
Denkstijlen kunnen ook via de computer thuis gemeten worden door een onderzoek naar het denken in een bepaalde situatie (Metaprofiel Analyse). Zo’n onderzoek meet “hoe men in een specifieke context denkt”. Op basis van het daaruit voortkomende rapport kunnen de kwaliteiten en aandachtspunten doelgericht worden ondersteund.
Leerdoelen:
Het leren van inzichten in de combinaties van denkstijlen en gedrag die in de praktijk van het bedrijf tot een betere uitvoering van de verschillende disciplines in de gevarieerde functies zal leiden, door:
- de aandachtspunten die de individuele deelnemer in de context van het bedrijf in zijn/haar eigen denkstijlen (Metaprofiel Analyse) middels deze cursus kan gaan ontdekken om daardoor beter te kunnen functioneren.
- het leren van vaardigheden om de denkstijlen van collega’s en cliënten in de context van het bedrijf te kunnen gaan ontdekken, zodat daarop door de individuele deelnemer voor betere resultaten in het contact kan worden afgestemd.
Programma ‘STIJL IN DENKSTIJLEN IN BEDRIJF’
Cursus in 2 dagdelen
Ochtendprogramma:
– Inleiding; oorsprong en achtergrond van metaprogramma’s
– Wat zijn metaprogramma’s en wat is een Metaprofiel Analyse
– Uitleg en voorbeelden van metaprogramma’s
– Demonstratie/herkenning eerste serie metaprogramma’s
– De betekenis van een normprofiel
Middagprogramma:
– Demonstratie/herkenning tweede serie metaprogramma’s
– Afstemming op metaprogramma’s van cliënten
– Presentatie van voorbeeld profielen in denkstijlen
– Interpretatie van ingekomen denkstijl-testen van deelnemers
– Oefeningen
– Evaluatie
Riny van As, NLP-coach en -trainer, internationaal gecertificeerd MindSonar deskundige
Riny van As, auteur van het boek “Creativiteit & Inspiratie, volgde zijn opleidingen en specialisaties op het gebied van hypnotherapie en NLP o.a. bij het Jo Hanssen Hypnose Instituut te Lierop, de Stichting voor Hypnotherapie en Verbaaltherapie te Haarlem, de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) te Utrecht, het Instituut voor Eclectische Psychologie (IEP) te Nijmegen met nascholingen bij Academie Hypnos in Soest. Hij heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in zijn eigen praktijk o.a. met het geven van individuele hulp en cursussen aan ondernemers en particulieren.
Ook opgeleid als deskundige in marketingcommunicatie, met ROTA-erkenning, verzorgt hij eveneens cursussen in ‘mindresetting’ voor ondernemers met o.a. de door hem ontwikkelde thema’s “Empathisch Contact”, “Van Waarden naar Doel”, “De Kunst in de Gunst”, “Taal naar Succes”, “Spreken en Presenteren” en “Overtuigd Overtuigen”. Zijn missie is om alle werkzame elementen van de disciplines in nlp, hypnotherapie, mindfulness en marketingcommunicatie op een eigentijdse wijze in het door hem ontwikkelde IMR®-concept (Intelligent Mind Resetting) te kunnen combineren.
Een pragmatisch inlevingsgevoel, door de juiste tracering van individuele gedragskenmerken, typeren de effectiviteit van Riny van As. Daarbij hanteert hij als Metaprofiel Analist zijn professionele interpretaties van 32 verfijningen in denkstijlen. Als internationaal gecertificeerd coach wordt door hem hiervoor de door Jaap Hollander als merk beschermde methode van MindSonar® gebruikt. Hiermee weet hij doelgericht en effectief te anticiperen op zowel het emotionele streven van de deelnemers als wel op het daaruit voortvloeiende gewenste resultaat in hun functioneren. Zijn benadering leidde al in 1996 en 1997 naar interviews en demonstraties op radio en tv.